IGITEGO

Om Oss

Vi i Igitego är en ideell religiöst samt politiskt obunden förening som jobbar kreativt med hållbar integration. Genom vår arbete med hållbart integration hjälper vi människor att skapa en egen plan för ett bättre liv i det nya hemlandet-Sverige. Vi arbetar även med att stödja samhället med information, aktiviteter, utbildningar, och verktyg för att öka förståelsen om vad vi jobbar med.

Vår Igitego styrelsemedlemmar är själva invandrare sedan många år, från olika bakgrunder. Och de har framgångsrikt integrerat sig, lärt sig språket, lärt sig om kulturen, samt arbetat här i Sverige i flera år. Därför har de stor kunskap om alla underbara möjligheterna Sverige har att erbjuda. De även har användbara, och hjälpsamma kunskaper, och erfarenheter om svårigheterna man kan bemöta medan man anpassar sig till sitt nya hemland.

IGITEGO grundades av D.Damour Nordkvist Hakizimana, han är ursprungligen från Rwanda. Han själv har varit invandrare både i Kina, och Sverige under sitt liv, därför har han stora erfarenheter om invandring, och integrationen. Undrar ni vad står vår namn “Igitego” för? Ju, vår förenings namn betyder “Mål” på Rwandas nationella språk Kinyarwanda, som är en konstant påminnelse för oss att jobba hårt och nå vår mål.